Vreau sa ma apuc de apicultura...

Vreau sa ma apuc de apicultura, cu ce trebuie sa incep si cu cati stupi trebuie sa incep in ale apiculturi?

Sa incep cu inceputul, deci nu ai mai avut albine si vrei sa incepi in ale apiculturi, in primul rand ar trebui sa citesti cam doua carti apicole, pentru a avea baza teoretica si care, iti spun din proprie experienta ca o sa ti-o amintesti in faza practica si totul ti se va parea clar cand vei vedea niste fenomene ciudate in stup. Dupa ce ai citit aceste carti ai putea merge la un apicultor "batran" cu experienta pentru a fi ucenicul lui si sa faci treaba buna si poate asa te va rasplati cu stupi mai ieftini sau daca este darnic chiar cu stupi sau unelte gratis, nu este un standard cu cati stupi de albine sa incepi, dar eu am inceput cu doi stupi puternici pe care i-am cumparat la jumate de pret pentru ca am mers cam 1 luna ca si ucenic la un batran din sat si omul a tinut cont de asta, deci eu zic ca doi stupi la inceput ti-ar fi suficienti (dar sa nu ii ti mai aproape de 100 de metri de alt apicultor care are sa zic 100 stupi ca poate sa apara furtisagul si sa nu iti mai ramana albine in stupi).

Stupul Dadant 12 rame cu fund antivarroa și podișor hrănitor

Stupul Dadant pe 12 rame STAS. Este compus din:

soclu;
corp de cuib cu rame STAS;
corp de magazie cu rame 1/2;
podișor;
capa;
La modelul de bază am făcut următoarele îmbunătățiri:

1. Soclul simplu l-am transformat într-un soclu antivarroa.

Ușurează administrarea tratamentului împotriva Varroa cu Varachet.
Permite verificarea eficienței tratamentului.
Asigură o mai bună ventilație în timpul verii și albinele nu mai sunt nevoite atât de des sa stea in barbă la urdiniș.
Împiedică mucegăirea ramelor iarna.
Asigură o ventilație eficientă în combinație cu aerisirile din capac la transportul în pastoral.
2. Am înlocuit podișorul simplu cu un podișor hrănitor multifuncțional. Acest podisor hrănitor este un ”all-in-one”, permițând toate tipurile de hrăniri care se efectuează la albine:

hrăniri de stimulare;
hrăniri de completare (capacitatea compartimentului pentru sirop este de 4 litri);
hrăniri cu sirop;
hrăniri cu turta sau pastă de zahăr sau hrană proteică;
Avantajele lui sunt următoarele:

Hrănirile nu implică deschiderea stupul și contactul cu albinele. Astfel se reduce considerabil timpul de lucru, iar hrănirile se pot face și după înserare, pe timp de ploaie, și chiar și în timpul iernii (pentru hrănirea cu turtă).
Poți verifica dacă hrana a fost consumată fără efort și fără a deranja albinele, prin capacele transparente.
Ai totul la îndemână, mereu pe stup – o modalitate de a face hrăniri de stimulare sau completare, vara sau iarna. Acum nu vei mai întârzia niciodata o hrănire datorită faptului că nu ai dotările necesare.

Un comentariu:

  1. Firma noastra S.C. ASROM INDUSTRII S.R.L. se ocupa cu fabricarea de lazi pentru albine de mai bine de 6 ani, ani in care ne-am dedicat in totalitate perfectionarii produselor noastre. Putem afirma cu mandrie ca munca noastra este rasplatita, deoarece colaboram cu multi apicultori din intreaga tara, apicultori care ne-au devenit clienti fideli. Suntem dedicati imbunatatirii constante a produselor noastre. Fiecare client este cel mai important client si o oportunitate pentru noi de a ne imbunatati oferta.

    Prioritatea noastra este satisfactia dvs. Atu-ul nostru consta in profesionalism si in anii de experienta pe piata. In plus, personalul nostru calificat are grija sa va furnizeze solutiile cele mai rapide si mai eficiente. Desigur, oferim o abordare personalizata si un inalt grad de implicare.

    Misiunea noastra este sa devenim un partener de incredere al apicultorilor din Romania, prin a le oferi o gama variata de echipamente si accesorii de inalta calitate pentru apicultura, cu livrare rapida la un cost redus.

    Politica sustinuta de societate este de a avea o gama variata de stupi pentru albine (fabricati conform STAS in vigoare) de o calitate cat mai ridicata, muncitori dedicati, implicati si fideli, in vederea satisfacerii cerintelor pietei si a clientilor actuali si potentiali.

    Ca si o scurta descriere a produselor noastre amintim :

    -stupi pentru albine verticali pentru 10 sau 12 rame, executati din lemn de molid cu grosimi ale peretilor de 22 mm sau 25 mm, in varianta Dadant, Langstroth ;

    -stupi pentru albine orizontali pe 16, 18 sau 20 rame

    -stupi neasamblati sau asamblati, vopsiti, cu feronerie montata, etc

    -rame pentru stupi de albine, diverse modele confrom STAS in vigoare.

    -colectoare de polen

    Diferentierea fata de concurenta consta in principal in calitatea produselor noastre si respectarea STAS-urilor in vigoare precum si pret. De asemenea foarte importante sunt si calitatea serviciilor pre si post-vanzare : descoperirea nevoilor reale a clientilor si ajutorul acordat in alegerea celei mai bune variante, garantie pe o perioada mai lunga de timp.

    RăspundețiȘtergere